Val Thorens

Høyt og snøsikkert Skiferie til Val Thorens

Vi har pauset vår aktivitet på det norske markedet inntil videre og tilbyr derfor ingen direkte flyreiser fra Oslo til Alpene. Vi tilbyr reiser både fra Sverige og Danmark, og du er mer enn velkommen til å bestille din reise på en av disse markedene.

Se skireiser fra Sverige her.

Se skireiser fra Danmark her.

Val Thorens – Europas høyeste skiområdet

Val Thorens kan tilby alt skihjertet ditt måtte ønske. Her ligger løypene nærmest ved sengekanten og skikjøringen kan nesten ikke bli bedre.

Skianlegget ligger i 2 300 meters høyde og er dermed det høyeste skianlegget i Frankrike og Europa. Her finner du alt fra billige leiligheter til deilige luksushoteller. Kort sagt - i Val Thorens får du alt, og litt til!

*Vær oppmerksom på at alle våre turer til Val Thorens inkluderer lokalt skipass til ca 140 km løyper. Du har mulighet til å oppgradere ditt SkiPass til "3 daler" som gir tilgang til 650 km løyper.

Skiområdet kjennetegnes av:

Les mer om skikjøring i Val Thorens

Les mer om byen Val Thorens her

ExploreFrance

Fakta om Val Thorens

600 km bakker

163 heis

312 kmBlå bakker
216 kmRøde bakker
72 kmSvarte bakker

Val Thorens

Byens høyde 2300 m

Høyeste skikjøring 3230 m

Heiskapasitet 260000 Per/t

Off-pist Ja

Lengste kjøring 8 km

Fun-parkJa

Skikjøring

Barn

Begynnere

Erfarne

Eksperter

Off-pist

Snowboard

Byen

Sjarmerende

After-ski

Shopping

Spisesteder

Verdens beste skikjøring Skikjøring i Val Thorens

Når du snakker om "verdens beste", kan du noen ganger tenke at det bare er tomme ord. Dette er imidlertid ikke tilfellet her! Val Thorens har blitt kåret til verdens beste skiområde flere år på rad – så her kan du være sikker på fantastisk skikjøring og et veldig trivelig skiområde.

Hvis du er ute etter den komplette skituren og litt til, så er Val Thorens et bra valg. Nivået på både ski og på landsbyen er litt bedre enn mange andre skianlegg i Alpene.

Byen er en ekte klassiker som rangerer høyt på listen over ski-eksperters favorittdestinasjoner. Byen er bygget med utgangspunkt i ski og er vakkert plassert som et amfiteater, noe som gjør det enkelt å komme seg ut på ski nesten uansett hvor du velger å bo i byen.

Skikjøring i verdensklasse i Val Thorens

Val Thorens ligger på 2300 meters høyde og er Europas høyest beliggende skianlegg. Høyden garanterer at snøen holder seg lenge, og du kan stå på ski til langt ut i april. Skiferie til Val Thorens tilbyr skikjøring i verdensklasse med tre naturlig forbundne områder og et heissystem med effektive oppfarter.
 
Hele området, som også inkluderer Corchevel og Meribel, tilbyr totalt 600 kilometer med løyper. Området er med andre ord perfekt for en fantastisk skiferie.

Hvis du skal prøve hele området med løyper og off-piste, vil det ta deg en hel vinter, så du trenger ikke å bekymre deg for om du må kjøre de samme løypene to ganger - med mindre du vil, selvfølgelig!

Verdens beste skiområde

Val Thorens vant sist i 2023 prisen som verdens beste skiområde, og har tidligere, fra 2016-2020, vunnet 5 år i rad under World Ski Awards. World Ski Award er ski-verdenens mest anerkjente pris, basert på 1,6 millioner online-stemmer fra skigjester over hele verden. Val Thorens kan med andre ord rolig skryte av å ha verdens beste skiområde.

 

Skikjøring for alle nivåer i Val Thorens

Nybegynnere ønskes velkommen med en magic carpet heis og de mykeste grønne bakkene rundt knutepunktet Rondpoint des Pistes i sentrum av byen. Herfra kan du, i ditt eget tempo, fortsette opp et nivå (og høydenivå) med blå løyper og stolheiser ut i terrenget.

Generelt er området i Val Thorens perfekt egnet for de som er på et middels nivå når det gjelder ski med mange brede blå boulevarder med enkelte avstikkere til røde løyper.

Områdene Les Menuires og St. Martin de Belleville er perfekte for de som er komfortable på ski.

For de som er skikkelig glad i å stå på ski anbefaler vi en tur opp til 3200 meter til Caron top hvor kabin-heisen "Cime Caron" tar deg til flere røde og svarte bakker. Offpiste og pudder finnes over hele skiområdet.

OBS!

Heiskortet som er inkludert i reisen dekker ca. 140 kilometer med løype i Val Thorens og inkluderer ikke storområdet Les 3 Vallées. Dette skal du selv oppgradere til hvis du ønsker å benytte det store området. Dette kan du oppgradere når du kjøper din skiferie.

Se løypekart over skiområdet her

Skiutleie i Val Thorens

Her finner du riktig skiutleie til riktig pris for deg. Prisene er i NOK.

Antal dage 5 6 7 8
Hjelm u. 13 219 249 289 339
Hjelm 319 359 429 479
Ski bronze 1399 1579 1829 2079
Ski sølv 1649 1869 2159 2459
Ski guld 1899 2149 2489 2829
Ski platin 2859 3229 3729 4249
Ski og støvler bronze 1829 2079 2429 2769
Ski og støvler sølv 2169 2459 2879 3279
Ski og støvler guld 2499 2829 3309 3769
Ski og støvler platin 3749 4239 4969 5669
Snowboard og støvler bronze 1829 2079 2429 2769
Snowboard og støvler sølv 2169 2459 2879 3279
Snowboard sølv 1649 1869 2159 2459
Snowboard bronze 1399 1579 1829 2079
Ski og støvler u. 12 år begynder u. 11 819 919 1089 1239

I Val Thorens samarbeider vi med Skiset. Det er flere butikker i byen, og du får den som er nærmest innkvarteringen din.

4 utstyrsnivåer:

BRONSE: Nybegynner eller mindre erfaren skikjører - ca. 0-4 års erfaring.
SØLV: Mer erfaren og dyktig skikjører - ca. 4-6 års erfaring.
GULL: Erfaren skikjører - mer enn 6 års erfaring
PLATINUM: For den svært erfarne skikjøreren som også ønsker å kjøre offpiste.

Bestill skiutleien på MIN BOOKING eller ring oss på +47 239 63 386 dersom du trenger hjelp.

MIN BOOKING

Om byen Val Thorens

Val Thorens holder et høyt nivå på mange måter.

Alle som leter etter den komplette skituren og litt til, bør rette oppmerksomheten mot Val Thorens. Navnet på landsbyen forkortes ofte på folkemunne til Val T, da mange som ikke er helt kjent med fransk har problemer med å uttale det siste ordet (s'en uttales, den er ikke stum).

Landsbyen ligger vakkert til og er omgitt av fjell i form av et naturlig amfi som gir en fantastisk utsikt uansett hvor du ser. Vi skal være glade for at kameraene våre er digitale, for med gammeldags fremkalling ville det blitt en kostbar affære å fremkalle alle bildene som er tatt her.

Skireiser og skiferie i Val Thorens

Skiferie til Val Thorens betyr å bo i skilandsbyen som har alt og som er en klassiker i de franske Alpene.

Val Thorens er en alpelandsby hvor det legges stor vekt på en aktiv ferie. Skireisen kan derfor krydres med alt fra et svett besøk i den store idrettshallen til utfordrende opplevelser i den vanvittige akebakken, på snøscooteren eller fra en paraglider i 7-800 meters høyde.

Leiligheter og hoteller i Val Thorens som passer for alle

I Val Thorens kan man finne overnatting i alt fra overnatting i billige leiligheter til fine luksushoteller.

Hvis du er ute etter naturopplevelser og hygge foran peisen, tilbyr Val Thorens fine leiligheter med god plass og panoramautsikt. Alt bygget i den stilen man forbinder med en klassisk ferie i en skihytte, til en pris de fleste har råd til.

Restauranter i Val Thorens

De siste årene har Val Thorens gjennomgått en sjarmerende forvandling, nå bygges det i større grad enn før med tre og stein i stedet for betong.

Flere steder blomstrer det opp trehytter og koselige hoteller, som bryter bybildet og tilfører nye sjarmerende elementer.

De anonyme og upersonlige spisestedene begynner å forsvinne, til fordel for nye sjarmerende restauranter.

Afterski og nattklubber i Val Thorens

Val Thorens er mer enn bare ski! Landsbyen er kjent for et fantastisk natteliv med mange barer og diskoteker. Derfor er en skireise til Val Thorens ideell for deg som liker å både stå på ski og feste. Vi kan varmt anbefale Saloon Bar som alltid er åpen for fest og moro.

Gå ikke glipp av afterski-fenomenet La Folie Douce - kjeden som alltid ønsker deg velkommen med kabaret og underholdning av alle slag, er selvfølgelig også representert i Val Thorens. I tillegg til profesjonell underholdning tilbyr La Folie Douce førsteklasses mat på ulike nivåer.

Når afterski er over, har natten bare så vidt begynt. Når mørket senker seg, inviterer Val Thorens deg til dans og musikk på et stort utvalg av barer og diskoteker rundt om i byen.

Det anbefales å stikke innom Café Snesko, Saloon/Downunder, Jackie eller Club Summit både til afterski og senere på kvelden. For de som ønsker å oppleve noe utenom det vanlige, anbefales nattklubben Malaysia, som er verdens største underjordiske diskotek.

Lad opp på skireisen

Kommer du med elbil/ladbar hybrid, så kan du lade den i byen. Det er ladestasjon i parkering P2. Spør guidene om mer informasjon når de ringer uken før avreise.

Hoteller i Val Thorens

AccommodationTypes