Skiferie med barn til Alpene

Skireiser med Nortlander Skiferie med barn i Østerrike, Frankrike & Italia

Å dra på skiferie med barn er en flott form for ferie! Det er en aktiv ferieform hvor man opplever og gjør ting sammen som familie på en annen måte enn å «bare» ligge ved bassenget.

Barnefamilier har ofte spesielle ønsker når det gjelder valg av skianlegg og overnatting på skiferie.

Nortlander har lang erfaring med å arrangere skireiser tilpasset barnefamilier.

Nedenfor har vi samlet noen av våre beste forslag til en vellykket ferie med familien der både voksne og barn får en fantastisk tur til alpene.

3 tips når du skal velge skisted som barnefamilie:

  • Velg et barnevennlig skiområde med mange nybegynnerbakker.
  • Bo nær skiområdet slik at de minste slipper å gå så langt i støvler.
  • Husk å velge et skianlegg som tilbyr flere aktiviteter enn bare ski - en hel dag i bakken kan være tøft for de minste...

For alle barnefamilier har vi samlet et "spørsmål &; svar" nederst på denne siden. Her finner du de fleste spørsmålene foreldre har før en skiferie med barn.

Spørsmål & svar

Barnefamiliens favoritter

Spørsmål og svar Skireiser med barn

Hvor finner jeg en billig skireise når jeg reiser med barn?

Hvis du ønsker å dra på en billig skireise med barna, er en skireise med Nortlander et godt alternativ. På våre Heart Hotels i Alpene får du mye for pengene, og du trenger ikke tenke på stort annet enn å kose deg sammen med hele familien.

En gylden regel er at det er absolutt dyrest å reise på skiferie med familien samtidig med at alle andre familier også gjør det, som i vinterferien og påskeferien. Hold øye med billige skireiser på vår tilbudsside hvor vi har samlet alle våre skireiser med rabatt.

Hvor gammel bør barnet være for å stå på ski i Alpene?

Det er vanskelig å gi et enkelt svar på dette. Det er veldig avhengig av hvert enkelte barn og hvor de er i utvikling, både når det gjelder mentalt og rent motorisk.

Med andre ord – det finnes ikke noe fasit på når de er klare.

Hvilket land i Alpene er best å velge for en skireise med barn?

Det har ingenting å gjøre med landet - men det er viktig å velge riktig skianlegg. De skianleggene vi anbefaler til familier med barn er Obertauern, Saalbach-Hinterglemm og Zell am See.

Bør du velge leilighet eller hotell når du skal på skiferie med familien?

Som nevnt ovenfor er det et enkelt og godt alternativ å velge et av Nortlanders egne hoteller når du reiser med familien, men vi kan også tilby en rekke leiligheter på barnevennlige skisteder.

Hvis du heller vil bo i en leilighet, anbefaler vi at du ringer oss, så vil vi gi deg noen gode alternativer.

Hvilket skiutstyr skal barnet mitt ha?

Hvis du er en familie som skal stå på ski med mange barn og har tenkt å dra på skiferie i mange år, kan det lønne seg å kjøpe skistøvler i stedet for å leie dem slik kan støvlene kan gå i arv hos barna.

Bør barn bruke skihjelm?

JA! Det kan vi ikke si tydelig nok. I Østerrike og Italia er det også et krav at barn under 15 år bruker skihjelm i bakken. Vi anbefaler imidlertid at du alltid bruker skihjelm når du er i bakken – uansett alder og skianlegg!

Har du flere spørsmål om en barnevennlig skiferie?

Du er mer enn velkommen til å skrive til oss på nortlander@nortlander.dk eller ringe oss på +47 70 10 50 95.