Nybegynner

Bambi på isen Skiferie for nybegynneren

Første gang på ski?

Dette kommer til å gå bra! Ski skal være morsomt og lett tilgjengelig for nybegynnere - også på skireisen til Alpene.

De fleste av oss har stått med skjelvende ben på toppen av en altfor bratt bakke og tenkt at du aldri vil lære kunsten å stå på ski. Dette er imidlertid ganske enkelt å unngå ved å starte i de lettere bakkene og sakte men sikkert prøve dem med litt mer stigning. Ingen trenger å gå ned bakker de ikke er klare for.

For oss er det viktig at du som er ny i skibakken får en god opplevelse når du står på ski for første gang. Når du da begynner å føle deg mer og mer trygg, skal du ha muligheten til å utvikle deg, sakte men sikkert.

Gode skisteder for nybegynnere

I Alpene er det mye herlig skikjøring for den mer uerfarne skikjøreren. Når du begynner å føle deg tryggere etter x antall svinger, er det også veldig gode muligheter til å utvikle seg videre i det tempoet du selv ønsker.

 

Denne siden gir deg informasjon om utvalgte skisteder hvor du trygt og rolig kan komme i gang med skikjøringen under alpinturen. På denne måten kan vi sikre at du får den beste skiopplevelsen!

Generelt sett tilbyr disse områdene brede nedfarter med god plass til alle og et stort utvalg av blå og grønne løyper med mindre helning.

Tips for nybegynnere på ski:

1) Fortell at du er nybegynner når du leier skiene. Alle utleiefirmaer har skiutstyr tilpasset nybegynnere.

2) Ta en time med en skiinstruktør for å komme i gang med å stå på ski.

3) Start rolig! Alle skiområder har bakker for mindre erfarne skiløpere. Start i barneområdet, og når du føler at du vil ha litt mer stigning, går du til de blå og grønne løypene. Når du føler at du mestrer disse bakkene, kan du ta steget videre til de røde løypene som gir mye mer utfordring!

Skianlegg i Alpene som er egnet for nybegynnere