Store leiligheter & chaleter

- under ett tak Skireiser med plass til mange skikjørere

Med en stor leilighet er det plass til hele reisefølget på ferien. I en leilighet ordner du deg selv og ferien holdes akkurat som du vil når det gjelder tempo og prioriteringer.

"Jo flere, jo bedre" lyder ordtaket - og hva er vel mer fantastisk enn å dra på ferie til Alpene med hele familien eller vennegjengen?

Det er mange fordeler med å reise på skiferie og bo i en stor leilighet. Du får stor grad av fleksibilitet, komfort og ikke minst muligheten til å selv bestemme tempoet under alpinturen.

Det er like mange varianter og typer leiligheter og hytter som det er hoteller. Noen leiligheter er en del av større komplekser med wellness-områder og restauranter, mens andre er mer enkle og drives av en vertsfamilie som ofte bor i samme bygning.

Fordeler med at alle bor under samme tak

Selvfølgelig er ingenting svart og hvitt når det gjelder valget mellom å bo i en leilighet eller på et hotell på skituren, fordi mulighetene er mange med begge typer overnatting.

Generelt er det disse punktene som bidrar til etterspørselen etter leiligheter i Alpene.

  • Hvis du deler kostnaden per person, vil det nesten alltid være billigere å velge en leilighet fremfor et hotell
  • Det er mer tilgjengelig å være sammen både før og etter skikjøring
  • Hvis du har barn med på turen, kan de lett bli lagt i seng uten at de voksne trenger å avslutte kvelden

Les mer om skiferie i leilighet

Tips til skiområder som passer til store reisegrupper

Skiferie i leilighet Reis til Alpene med hele gjengen

En leilighet eller chalet er perfekt når man vil være sammen på skiferien. I tillegg gir det mange fordeler og stor frihet.

En av hovedgrunnene til at mange av våre gjester foretrekker å bo i en leilighet eller chalet, som en større hytte kalles i Alpene, på skiferie er friheten til å kunne bestemme selv hva og ikke minst når de skal spise.

Felles måltider på skiferie i leilighet

Når man bor i leilighet sammen, får man masse samhold og fellesskap på kjøpet. For eksempel liker mange av gjestene våre å planlegge menyen for hele uken sammen på forhånd og deretter bruke felles tid på kjøkkenet - til alles store glede. En ulempe kan være kampen om hvem som skal ta oppvasken etterpå. Heldigvis har mange av Nortlanders større leiligheter oppvaskmaskin.

En annen frihet ved å bo i leilighet er at du kan bestemme deg for å gå til byen og spise på byens forskjellige restauranter.

Hvis dere virkelig er slitne en dag og dere absolutt ikke har energi til å lage mat, er det bare å bestille take-away som pizza, burgere eller hva dere har lyst på.

Hvorfor bo i leilighet på skituren?

Det er veldig populært å dra på skiferie og bo i en stor leilighet eller en chalet i Alpene når flere familier reiser sammen. Det oppstår en helt spesiell atmosfære og synergi når voksne og barn i alle aldre bor under samme tak.

Det er en spesiell frihet å kunne gå rundt i avslappet tøy etter en lang dag i skibakken. Barna kan leke og kose seg i sitt eget lille hjørne av stuen mens de voksne sitter og prater over et kortspill ved spisebordet til sent på kvelden.

Mange av våre gjester synes for eksempel det er koselig at besteforeldrene, som kanskje ikke vil stå på ski hver dag, kan ta det med ro og være hjemme i leiligheten noen av dagene og lage mat i fred og ro eller ta seg av de minste barna.

Ting du bør vurdere når du velger en leilighet/chalet i Alpene

Vi vet av erfaring at det kan være tidkrevende å finne den perfekte innkvarteringen for et større reisefølge. For å gjøre ting enklere for deg, kan følgende tips være til hjelp når du skal bestemme deg for skiområde og overnatting når du skal på skiferie til Alpene.

Det kan være lurt å tenke over om man ønsker å bo under samme tak, eller om det er bedre å ha leiligheter ved siden av hverandre og dermed velge hvor mye man skal være sammen.

Det er også en god idé å velge et skianlegg med et variert skiområde, slik at alle kan få masse ut av skikjøringen uansett nivå. Hvis du ikke vet hvilke skisteder du skal undersøke, så har skisteder som Val Thorens og Saalbach-Hinterglemm mange leiligheter for større grupper.

Generelt er det ikke så stor forskjell i boligtypene i Frankrike, Italia eller Østerrike. Det er imidlertid noen mindre forskjeller.

Skiferie i leilighet eller chalet i Frankrike

I Frankrike er det flere store komplekser med mange leiligheter. En av hovedfordelene med dette er at det ofte er gode velvære-fasiliteter som du kan nyte etter en dag i bakkene. En annen fordel er at i disse kompleksene er det ofte overnattingssteder i mange forskjellige størrelser, slik at store og små grupper kan velge å bo sammen, men fortsatt hver for seg.

Skiferie i leilighet eller chalet i Østerrike

I Østerrike finner du flere mindre hus med seks til åtte leiligheter. Noen ganger bor en vertsfamilie i en del av huset som har innredet boligen med litt mer personlighet og sjarm.

Skiferie i leilighet eller chalet i Italia

Å bo i en leilighet eller chalet på en skiferie til Italia minner litt om Østerrike. Utvalget av chaleter er ikke like stort, da italienerne har tradisjon for små familiedrevne hoteller.

I stedet er det et bredt utvalg av leiligheter hvor atmosfæren minner om Østerrike med herlig atmosfære og personlighet.