Skandinavias største skireisebyrå

Hvem er Nortlander? Skandinavias ledende skireisebyrå

Entreprenør studenter på ski

For mer enn tre tiår siden begynte to studenter ved Copenhagen Business School (CBS) å arrangere skiturer for sine medstudenter.

Det de ikke visste den gangen, var at det skulle føre til etableringen av et av Skandinavias største skireisebyråer.

Mads Nortvig og Mikhael Melander studerte ved Copenhagen Business School på tidlig 90-tallet. De oppdaget raskt et hull i markedet for vinterreiser som bare ventet på å bli utnyttet. De to unge mennene tok halvparten av etternavnene sine og satte dem sammen til firmanavnet Nortlander.

På midten av 90-tallet gikk det fort

Ifølge Mads og Mikhael kom det store gjennombruddet på midten av 90-tallet da de valgte å gå "all-in" på det spesielt populære skistedet Val Thorens i de franske alpene.

Val Thorens ligger høyt med et effektivt heissystem og god snøsikkerhet – to ting som virkelig betyr mye i denne bransjen.

Egne hoteller og charterfly

Satsingen på å fokusere på Val Thorens og senere andre høytliggende skiområder i Alpene viste seg å være en stor suksess. Som et resultat kjøpte Nortlander seg inn i noen av de første charterflyene til Alpene og begynte å drive sine egne hoteller. Selvfølgelig fordi Mads og Mikhael mente det betydde god forretning, men ifølge Mads Nortvig var det også en annen grunn.

Vi kunne se at franskmennene ikke var så gode på den spesielle skandinaviske formen for afterski som mange av våre kunder elsker. Etter hvert fant vi også ut av hvordan hoteller kan drives mer effektivt, sier Mads Nortvig.

Historien fortsetter

Nortlander har valgt de beste skistedene i Alpene. Hvert år sender vi titusenvis av skigale skandinavere til mer enn 20 skisteder i de franske, østerrikske og italienske Alpene. I dag driver Nortlander også en rekke hoteller i Østerrike med skandinavisk personale og et stort nettverk av samarbeidspartnere rundt omkring i Alpene. Alle har et felles mål om å gjøre skituren til den turen du fortjener. Hver gang, for selvfølgelig ønsker vi mange skigjester velkommen neste år igjen.

Skinetworks & Primo Tours

Nortlander er en del av Skinetworks, som er Nordens største skireisebyrå. Skinetworks består også av de kjente Danski og Slopetrotter. Les mer om Skinetworks her. Skinetworks er din garanti for at det er orden på det praktiske og tungvinte slik at du kan nyte din velfortjente skiferie. Vi sørger for at det er orden på alle de kjedelige tingene som bare må være på plass for at du skal kunne nyte skituren. Du kan være sikker på at det er mange års erfaring og mange dedikerte Skinetworkers bak alt det praktiske på turen.

Siden november 2020 har Skinetworks vært en del av reisekonsernet Primo Tours, som  har røtter i Jylland og de samme kjerneverdiene som oss – nemlig fokus på nærhet til gjester, skandinavisktalende personale på destinasjonene, gode reiseopplevelser og høyt servicenivå. Det betyr at det er sterke krefter bak Skinetworks og våre varemerker.

Kommer ikke sovende til suksess

Posisjonen i dag som et ledende skireisebyrå har blitt bygget opp og styrket gjennom årene takket være blod, svette, tårer og ikke minst hardt arbeid – og selvfølgelig litt ski i mellom. Tross alt handler det om å kjenne produktet ditt før du kan selge det.

Vil du vite mer om Nortlanders virksomhet?

Du er mer enn velkommen til å skrive eller ringe til oss, enten det bare er for å snakke eller om det er for å finne din neste skiferie.

Vi ses!

Telefon:
+45 70 10 50 95

E-mail:
nortlander@nortlander.dk