Saalbach / Hinterglemm

Skiferie til Saalbach - Hinterglemm

Vi har pauset vår aktivitet på det norske markedet inntil videre og tilbyr derfor ingen direkte flyreiser fra Oslo til Alpene. Vi tilbyr reiser både fra Sverige og Danmark, og du er mer enn velkommen til å bestille din reise på en av disse markedene.

Se skireiser fra Sverige til Østerrike her.

Se skireiser fra Danmark til Østerrike her.

Skiområdet Saalbach-Hinterglemm er et veldig moderne system med et stort antall heiser som raskt tar deg rundt i det 270 kilometer lange området som passende heter Skicircus.

Nybegynnere og familier har 140 km med blå løyper, middels gode skiløpere 110 km med røde løyper og erfarne skiløpere 20 km med svarte løyper. Heiskøer er sjeldne og skikjøringen er variert og spesielt tilrettelagt for barn og mindre erfarne skiløpere.

Hvis du er blant de mer erfarne, er det mange utfordringer å finne i skiterrenget som mange anser for å være blant de absolutte beste blant de østerrikske skiområdene.

Skitur til Zell am See

Skiområdet har nylig blitt utvidet, og forbinder naboområdet Zell am See med Saalbach - Hinterglemm.

Fra tidligere å ha 270 kilometer løyper å velte seg i, legges ytterligere 138 km til heiskortet. Fra Saalbach kan du komme deg til Zell am See med heis, og når du skal hjem kan du ta buss.

Fem kjappe om Saalbach/Hinterglemm

  • World Cup skiområde
  • Koselig by
  • Bra skiområde for familier
  • Bra offpiste i Fieberbrunn
  • Moderne heissystem

Les mer om skikjøringen i Saalbach - Hinterglemm her

Les mer om Saalbach - Hinterglemm her

Fakta om Saalbach-Hinterglemm

408 km bakker

121 heis

205 kmBlå bakker
166 kmRøde bakker
37 kmSvarte bakker

Saalbach / Hinterglemm

Byens høyde 1003 m

Høyeste skikjøring 2020 m

Heiskapasitet 237266 Per/t

Off-pist Ja

Lengste kjøring 7 km

Fun-parkJa

Skikjøring

Barn

Begynnere

Erfarne

Eksperter

Off-pist

Snowboard

Byen

Sjarmerende

After-ski

Shopping

Spisesteder

Skikjøring i Saalbach-Hinterglemm

Skiområdet Saalbach-Hinterglemm er et veldig moderne system med et stort antall heiser som raskt tar deg rundt i det store området kalt Skicircus.

Nybegynnere og familier har 140 km med blå løyper, middels gode skikjørere 110 km med røde løyper og erfarne skikjørere 20 km med svarte løyper.

Heiskøer er sjeldne og skikjøringen er variert og spesielt tilrettelagt for barn og mindre erfarne skikjørere. Skiområdet har nylig blitt utvidet, og det naboområdet Zell am See er forbundet med Saalbach - Hinterglemm.

Dette betyr at skikjørere tidligere har hatt 270 km løyper å velte seg i, men nå er ytterligere 138 km lagt til skipasset - så du har totalt 408 kilometer med løyper som du kan nyte!

Fra Saalbach kan du komme deg til Zell am See med heis, og når du skal hjem kan du ta buss.

Ligger i en dal

Saalbach og Hinterglemm ligger i en dal omgitt av høye fjell og skimuligheter. Leogang og Fiberbrunn ligger på baksiden av de 10 fjelltoppene som omgir Saalbach og Hinterglemm.

Hvis du vil avslutte dagen i en annen landsby, så kjører det skibusser mellom Vorderglemm og helt til Lengau, som ligger i enden av fjellpasset.

Skibussene er gratis når du har heiskort, og de går hvert 20. minutt i heisens åpningstider.

Fra Saalbach er det tre hovedheiser som tar deg opp på fjellet. Bernkogelbahn, Kohlmaisgipfelbahn og Schattberg X-press. De er avmerket på bykartet og åpner mellom 08:30 – 09:00.

På 270 km sammenhengende løyper er det ikke lett å velge en favoritt siden utvalget er så stort.

I Skicircus finner du alt fra blå, røde og svarte løyper, og det er virkelig noe for enhver smak.

Tips! Favorittløyper i Saalbach &; Skicircus

Saalbach og Hinterglemm er to byer som sammen med byene Leogang og Fieberbrunn danner et stort skiområde kalt Skicircus. Saalbach og Hinterglemm ligger i en dal omgitt av høye fjell, mens Leogang ligger på baksiden av ett av disse fjellene.

Fra Saalbach er det tre hovedheiser: Bernkogelbahn, Kohlmaisgipfelnbahn og Schattberg X-Press. Hvis du har lyst til å starte og avslutte dagen på to forskjellige steder, så kjører det skibusser mellom de forskjellige skiområdene. De går ca. hvert 20. minutt i heisens åpningstid og er gratis hvis du viser ditt heiskort.

Med så mange sammenhengende kilometer med løyper kan det være vanskelig å finne en favoritt - men vi vil gjerne hjelpe deg litt! Her får du våre favorittløyper i de fire områdene.

SAALBACH: I Saalbach er en av våre favorittløyper 2A - Blå. Fra toppen av Schattberg Ost finner du løypa som er en lang og bred blå løype som tar deg til bunnen av Vorderglemm og til heisen Schönleitenbahn. Schönleitenbahn tar deg tilbake til toppen av Saalbach, men på den andre siden. En annen favoritt er Løype 8+8A - Rød. Fra toppen av Schattberg West ligger løypa, som er en lang rød løype under heisen Westgipfelbahn. Løypa tar deg ned til bunnen av Hinterglemm, men tar du Westgipfelbahn opp igjen havner du på toppen av Saalbach på Schattberg-siden.

HINTERGLEMM: I Hinterglemm er vår favorittløype Løype 50 - Blå. I enden av Hinterglemm er det en flott blå løype hvor det sjelden er mye folk. Midt i løypa ligger Restaurant Walleggalm, som også er en favoritt. Vinn-vinn! En annen favoritt er løype 146 - Blå. Denne løypa tar deg den siste biten fra Hinterglemm ned til Saalbach. Løypa går under Bernkogelbah, som er en av de tre hovedheisene fra Saalbach. Det er helt fantastisk om morgenen når det er nypreparert. I løypa ligger restauranten Western Stadl som har en utrolig fin terrasse hvor man kan nyte solen, utsikten og ikke minst en god lunsj.

LEOGANG: I Leogang finner du mange gode blå løyper, men to klare favoritter er løypene 212 og 211 som tar deg helt ned til Leogang. To andre favoritter er løype 206 og 201. Disse går også ned til Leogang, men på motsatt side av hva 212 og 211 gjør. Dette er også blå løyper som ender med å være rød det siste stykket.

FIEBERBRUNN: Fieberbrunn kalles faktisk Østerrikes hemmelige offpiste-mekka. Hvis du har vært i Fieberbrunn, vil du raskt forstå hvorfor. Mulighetene er uendelige! Fieberbrunn er også et veldig bra område når det gjelder løypene. Vi anbefaler helt klart å ta en tur på løype 105 - Rød. En perfekt bred løype som er ideell for store carvingsvinger!

ZELL AM SEE: Som en liten bonus er Saalbach-Hinterglemm og Zell am See koblet sammen, slik at du faktisk får tilgang til mer enn 400 km løype på ett heiskort. Du kommer fra Saalbach til Zell am See med heis, og når du skal tilbake tar du buss i fem minutter.

Se løypekart over skiområdet her.

I Saalbach samarbeider vi med Brundl. I Hinterglemm samarbeider vi med Helis ski. Slik at du er sikker på å ha en skiutleie i nærheten av innkvarteringen din.

4 utstyrsnivåer:

BRONSE: Nybegynner eller mindre erfaren skikjører - ca. 0-4 års erfaring.
SØLV: Mer erfaren og dyktig skikjører - ca. 4-6 års erfaring.
GULL: Erfaren skikjører - mer enn 6 års erfaring.
PLATINUM: For den svært erfarne skikjøreren som også ønsker å kjøre offpiste. 

Bestill skiutleien på MIN BOOKING eller ring oss på +47 239 63 386 dersom du trenger hjelp.

MIN BOOKING

Om byen Saalbach-Hinterglemm

Saalbach er kjent for sin koselige landsby med små gågater, fine østerrikske restauranter og eksklusive butikker.

I landsbyen Saalbach bor ca 3000 innbyggere, men det er sengeplasser for hele 18.000 turister som kommer hele året.

Få skisteder slår Saalbach når det gjelder afterski. Dette innbydende skiområdet har gang på gang blitt kåret til det beste og villeste stedet å feire en bra dag på ski. Det sier ikke så lite!

I byen er det også over 40 barer og restauranter som tilbyr alt fra tradisjonelle østerrikske måltider til terrasser med turister som danser i slalåmstøvler. 

Saalbach er kanskje mest kjent for afterskibaren Hinterhag Alm, som opprinnelig var en gammel låve i fjellsiden. Hver uke er Hinterhag Alm fylt med skifolk som vil varme halsen med en Jäger-te, danse til svetten renner eller kjøle seg ned med en øl. Hinterhag Alm er et must når du besøker Saalbach! Det byr på levende musikk og god stemning, men husk å bestille bord. 

Hvis du ikke kan få nok, så fortsetter festglade mennesker videre ut i Saalbachs stjerneklare kveld. Til slutt ender de fleste opp på baren Underbar som også tilbyr levende musikk.

Men Saalbach er så mye mer enn dans i slalåmstøvler, Glühwein og festing ...

Barna med på ferie

Saalbach er et av Europas mest genuine skisteder med veldig mange aktiviteter for barn. Til tross for festlige og intense dager, tar man det helt rolig i Saalbach. De mange restaurantene i landsbyen tar gjerne imot barnefamilier.

Hvis du vil prøve noe nytt, så anbefaler vi et besøk til restauranten Spielberghaus, som ligger oppe i terrenget. Du kan komme hit med løypemaskin og tilbake med slede.

Landsbyens overnattingsmuligheter er gode og preget av den atmosfæren som gjør Østerrike så populært. Saalbach emmer av historie og tradisjon, og vertskapet i feriehuset bidrar til en god tyrolsk atmosfære.

Lad opp på skiferien

Kommer du med elbil/ladbar hybrid, så kan du lade den i byen. Det er blant annet ladestasjon ved Bernkogelbahn. Spør guidene om mer informasjon når de ringer uken før avreise.

Saalbach ønsker deg, din familie og alle dine venner velkommen!

Hoteller i Saalbach-Hinterglemm

AccommodationTypes