Livsnyteruker

Livsnyteruker Skiferie i mars

Vil du gjerne ha det maksimale ut av din skiferie? Ønsker du å unngå lange køer til heisen og overfylte restauranter i bakken? Så er det en god idé å dra til Alpene på skiferie i mars.

Skolenes ferier er overstått, hvilket betyr færre mennesker i bakken og mer plass til deg. Dette gir deg mulighet til å utnytte skibakkes bredde med flotte carvingsvinger eller til å kjøre enda fortere ned på ski.

Vi tilbyr skireiser til 7 ulike skisteder i Frankrike, Italia og Østerrike frem til påsken. Men hvordan er det å reise på en skiferie til Alpene i mars?

Forestill deg at du sitter i heisen under klar, blå himmel med solen i ansiktet og skibakker nedenfor som bare venter på deg. Det er nesten umulig å finne en bedre solstol.


Selvom solen varmer er det fortsatt tilstrekkelig kaldt for å nyte fantastisk skikjøring og gode løyper i ditt eget tempo - for i Alpene i mars er det færre mennesker og mer plass til deg!

Når beina blir trøtte og slitne kan du slå deg ned på en terrasse for å spise en deilig lunsj med panoramautsikt over alpine topper, eller danse løs melkesyren på afterski under solens stråler.

Reiser du på en ferie til Alpene i mars kan du få alt hva du ønsker og mye mer.

 

Fordelene med å reise til Alpene i mars

Mer solskinn: Flere timer med solskinn og mulighet for å sitte utendørs i den friske fjelluften med en kald øl i hånden uten å fryse på fingrene.

Det er billigere: Sammenlignet med vinterferien er det billigere å reise på en skiferie i slutten av mars - du får mer for pengene.

Færre mennesker: I og med at det er sent på sesongen er det også mindre folk på skidestinasjonene og mer plass til deg så du kan få det maksimale ut a skikjøringen.

Avslapping i roligere omgivelser: Det er som regel alltid plass på restauranten til en velfortjent pause i solen. 

Bonus: Du får en real oppfylling av D-Vitamin.

Om skikjøring i Alpene sent på sesongen

Kan man stå på ski i mars?

Absolutt! Skisesongen strekker seg til midten av april, så det finnes fortsatt snø igjen i bakken i mars. Du trenger faktisk bare 20 cm for å kunne stå på ski, og Alpene byr oftest på mye mer snø enn det. Mange av våre skidestinasjoner har virkelig gode snøforhold i mars, særlig når man kommer opp i høyden.

Tips til skiferier sent på sesongen

Det finnes så klart noen gode tips & triks å huske på når du skal på ski til Alpene i mars. For å få det beste ut av skiferien handler deg først og fremst om å velge skisteder som ligger høyt ettersom snøsikkerheten oftest er større der. Jo høyere du reiser, jo bedre blir snøforholdene.

Skianleggene og løypene er godt vedlikeholdt på alle våre destinasjoner, og i mars er bakkene ofte mindre isete enn i de kaldeste vintermånedene. Det gir de beste skiforholdene, og du finner løyper som passer til alle nivåer, fra nybegynnere til erfarne skikjørere.

Husk solkrem - antall timer med sol er flere, og solen er skarpere! Selvom du er på skiferie er det gode sjanser for å komme hjem med et ordentlig skibrille-skille.

Hvilke destinasjoner passer best til en skireise i mars?

Du kan blant annet sjekke ut Val Thorens, som er Europas høyest beliggende skidestinasjon og som er våret til verdens beste skiområde. Eller Cervinia, som er Italia's høyeste skidestinasjon der byen ligger på 2.025 meters høyde med skikjøring opp til 3.883 meter over havet.

Alternativt kan du velge en destinasjon som har en isbre, ettersom disse destinasjonene oftest tilbyr skikjøring året rundt! Da kan du blant annet reise til Zell am See i Østerrike, hvor du finner flere breer med mulighet for skikjøring på.

Alle våre destinasjoner har store skiområder og mulighet for å stå på ski i høyden, og du finner et stort utvalg av fantastiske løyper for alle nivåer. 

En ferie i Alpene i mars byr også på masse annet godt, som stemningsfull afterski på alle våre destinasjoner i Østerrike, Frankrike og Italia, avslappende og gode måltider på forskjellige restauranter du finner i løypa, og ikke minst, mengder av solskinn og skikjøring i bakkene.

Book en skireise i siste minutt

Hvis du har is i magen og vil booke en skireise på sparker, finner du "siste minutt"-reiser som passer til alle til et av våre skisteder i Alpene. Før du booker er det smart å holde et øye på vær- og snøforholdene!, så du kan booke en skitur til en destinasjon med de beste forholdene.

Skidestinasjoner for livsnytere