Flyreiser til Alpene

Skireise med fly Flyreiser til Alpene

Vi tilbyr et av markedets største og beste flyprogrammer til Alpene med moderne og komfortable fly fra kjente selskaper.

Fly fra Oslo Lufthavn

Fra Oslo Lufthavn flyr vi på lørdager til Salzburg i Østerrike og til Genève i Sveits til våre skisteder i Frankrike og Italia.

Med fly fra Oslo kan du reise til følgende skisteder:

FRANKRIKE: Val Thorens og Val d'Isère

ØSTERRIKE: Bad Gastein, Obertauern, Saalbach-Hinterglemm og Zell am See

ITALIA: Cervinia

NB! Husk å forlenge heiskortet ditt på de flyreisene som gir deg mulighet til å stå på ski på avreisedagen så du dermed får syv skidager. Sjekk med salgsrepresentanten din om hvilke flyvninger det gjelder.

Rutetidene er foreløpige

Alle rutetider er foreløpige inntil 20 dager før avreise og kan endres. Gjeldende tid og flynummer fremgår på reisebeviset.

Transfer

Transport fra ankomstflyplassen til skiområdet er inkludert i prisen når du reiser med våre charterfly og en av Skinetworks guider vil møte deg på flyplassen. 

Transfertiden varierer mellom 1-4 timer avhengig av hvilket skiområde skireisen går til. Transfertider er omtrentlige tider og kan variere avhengig av for eksempel vær- og trafikkforhold og når vi noen ganger må vente på andre flyreiser osv.

Transfer er inkludert i prisen hvis du har kjøpt en pakkereise med både fly og overnatting. Hvis du bare har kjøpt flyreiser, bør du kjøpe en transfer i tillegg hvis du ønsker det.

Transferbussen kan også være kombinert med andre destinasjoner, og i høysesongen kan det ta litt lengre tid på grunn av stor trafikk. Normalt tar det omtrent en time fra flyet har landet til bussen går til skiområdet. Vær oppmerksom på at transferbussene ikke alltid stopper ved hotellet/leiligheten, og du må derfor kanskje gå et lite stykke til overnattingsstedet.

I høysesongen (uke 5-10) er vår transfer planlagt med ca 2-3 timer ekstra margin. Dette er for å beskytte oss mot eventuelt mye trafikk slik at du har tid til flyet ditt. Noen ganger betyr det å ankomme flyplassen litt tidligere, men det er nødvendig for ikke å risikere å bli sittende fast i trafikken og ikke rekke flyet.

På returreisen går transferbussen i god tid fra skiområdet for å ankomme flyplassen i tide. Transferbussen må være på flyplassen ca. 2 timer før flyavgang. Avgangstidene for hjemreisen med transferbussen får du av vårt personale på skiområdet.

Sjekk transfertider til våre skiområder i Alpene

NB! Bussen er ikke alltid utstyrt med barneseter. Det er heller ikke toalett på bussen, men det er en "toalettpause" under turen ved lengre turer hvor man stopper på en rasteplass og har mulighet til å bruke toalettet.

NB! Hvis du har bestilt reisen med rutefly, er transport til og fra skiområdet ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler deg å forhåndsbestille leiebil, shuttlebuss eller taxi. På større flyplasser kan det også være et alternativ å reise med offentlig transport.

 

Ski-/snowboardtransport

Skitransport er ikke inkludert når du bestiller en skireise med fly, det må kjøpes hvis du ønsker å ta med eget skiutstyr. Skifrakt koster 799 kr. Skifrakt inkluderer et par ski og staver eller et snowboard i din egen skibag og et par støvler eller snowboardstøvler i din egen støvlebag.

Skitransport kan bestilles under MIN BOOKING.

Vi anbefaler å bestille skitransport hjemmefra, da det er et begrenset antall plasser for skitransport på flyet.

Transferguide 

Vi strever etter å ha guider på våre transferbusser. Men noen ganger kjører bussene gjester til to skisteder, og guiden kan da gå av på første stopp. Det kan også være problemer eller ting som hindrer guiden i å reise med gjester når bussen går fra flyplassen eller ved hjemreisen fra skiområdet.

Når transferbussen ankommer destinasjonen, vil du bli møtt av personalet vårt.

Bagasjeoppbevaring på skiområdet

Hvis du har en tidlig ankomst, vil våre guider gi informasjon om skiområdet og anvise plass for bagasjeoppbevaring til leiligheter / hotellrom blir tilgjengelige.

I forbindelse med bagasjeoppbevaring er det også mulig å skifte til skiklær for skikjøring på ankomstdagen. Ofte foregår det i relativt enkle former. Vær oppmerksom på at bagasjens oppbevaringssted er uten tilsyn, og at oppbevaring derfor alltid skjer på egen risiko.

På returreisen er det også tilgang til plass til oppbevaring av bagasje og klesskift ved ankomst, som anvises av guidene.

Vi gjør oppmerksom på at det å skifte klær og oppbevaring av bagasje ofte foregår under relativt enkle former og alltid på egen risiko. Muligheten for dusjing anvises av våre guider, ofte mot et tillegg (ca. 3-10 Euro).

Mistet/skadet bagasje

I tilfelle av at du mister bagasjen din eller blir skadet, må dette rapporteres allerede på flyplassen for at kompensasjon skal betales. Gå til " Lost and Found " og fyll ut en såkalt "PIR-rapport" for bagasjen din.

Oppbevar alltid rapporten som grunnlag for mulig kompensasjon og som bevis på at bagasjen din mangler. Mer informasjon om hva du skal gjøre finner du i Nortlanders guider.

Husk at erstatning gjennom flyselskapene er begrenset ved lov til 1000 SDR (spesielle trekkrettigheter), noe som tilsvarer om lag 10 000 SEK. Det er derfor lurt å tegne en reiseforsikring.

Har du reiseforsikring/hjemforsikring gjelder dette som regel også skadet og mistet bagasje. Sjekk med forsikringsselskapet ditt.

Nortlander er ikke ansvarlig og erstatter ikke forsinket/mistet bagasje. Ta alltid kontakt med ditt eget forsikringsselskap i disse tilfellene.

Flyregler

Norwegian

Her kan du lese om vilkårene for flyreiser med Norwegian.

Bagasjeregler:

1 stk. innsjekket bagasje, maks 20 kg. Håndbagasjen kan veie maksimalt 10 kg og måle 55 x 40 x 23 cm. NB! Hvis du reiser med flere forskjellige flyselskaper, gjelder de strengeste bagasjereglene for både utreise- og returflyvninger. Se regler på reisebeviset.

Frakt av ski:

Har du kjøpt skifrakt betyr dette en skibag med ett par ski/snowboard og staver, og en skistøvel-bag med ett par støvler. Det er tillatt å ta med skistøvler som håndbagasje, så lenge det er innenfor de generelle reglene for vekt og størrelse på håndbagasje. Norwegian Charter aksepterer ikke multibags.

ABS skredsekk:

Norwegian tillater én skredsekk per person som inneholder én trykkluftpatron i div. 2.2. Den kan også utstyres med en pyroteknisk utløsermekanisme som inneholder mindre enn 200 mg netto av Div. 1.4S.

Det er viktig at ryggsekken er pakket slik at den ikke kan aktiveres ved et uhell. Kollisjonsputene i ryggsekken må være utstyrt med trykkventiler. Skredsekker må sjekkes inn og kan ikke medbringes som håndbagasje. 

Mat om bord:

Du har muligheten til å kjøpe et lite utvalg av snacks og drikke om bord på flyet.

Innsjekking:

Det er mulig for alle gjester å sjekke inn på flyplassen.

Reisetid fra flyplassen til ditt skiområde i Alpene

Salzburg Lufthavn (SZG) til

Hvis du lander i Salzburg Lufthavn (SZG), er forventet reisetid til følgende skisteder:

Bad Gastein: 1 1/2 time
Saalbach-Hinterglemm: 1 1/2 time
Zell am See: 1 1/2 timer
Obertauern: 2 timer

Avvik på grunn av vær, flyforsinkelser og lignende uforutsette situasjoner kan forekomme.

Grunnet veiarbeid på Tauernautobahn, som er veien fra Salzburg Lufthavn til Bad Gastein og Obertauern, forventer vi ca. 1 times ekstra transfertid. Vi regulerer når vi i sesongen ser hvordan trafikken ser ut om lørdagen, så vi sikrer at våre gjester rekker våre fly.

Geneve Lufthavn (GVA) til

Hvis du lander i Geneve Lufthavn (GVA), er forventet reisetid til følgende skisteder:

Cervinia: 3 timer
Val Thorens: 3 timer
Val d'Isère: 3 1/2 time

Avvik på grunn av vær, flyforsinkelser og lignende uforutsette situasjoner kan forekomme.