Trygghet på skiferien

Dra trygt på skireise i vinter

Vil du føle deg rolig og trygg når du bestiller en skireise til Alpene? Da har du kommet til rett sted. På denne siden finner du tips til å få en trygg skireise.

Nortlander har mange års erfaring med å arrangere skireiser for glade skigjester. For Nortlander er det viktig at du føler deg trygg når du booker og drar på skireise til Alpene.

Ved å bestille en pakkereise med Nortlander har du allerede kommet langt når det gjelder sikkerhet før og under skireisen. Nortlander er medlem av det danske Rejsegarantifonden (medlemsnummer 3329). Grunnen til at Nortlander er medlem av det danske motstykket til det norske Reisegarantifondet er fordi Nortlander tilhører et dansk skireisebyrå - Skinetworks 2020 A/S. Dette betyr at du kan føle deg trygg når du bestiller en pakkereise.

Hele reisen samlet på ett sted - vi gjør jobben

Skulle noe uforutsett skje, for eksempel streik eller at et flyselskap går konkurs, står Nortlander for at har sikkerheten på din side. Det trygge og komfortable for deg som gjest hos Nortlander er at du ikke trenger å bekymre deg om å skulle kommunisere med flyselskaper, skiutleie, hoteller, restauranter, busselskaper, heiskortkontorer og så videre, i tilfelle en ulykke.

Du har kjøpt en pakkereise ett sted, nemlig på Nortlander, så avtalen gjelder mellom Nortlander og deg. Det er Nortlanders «hodepine» å ordne opp med underleverandørene og sørge for at du kommer med på reisen. Det er også Nortlanders oppgave å kommunisere slik at du vet hva som skjer. Nortlander som reisebyrå er ansvarlig for din reisegaranti.

Reiseanbefalinger, ditt ansvar og dine retningslinjer

Som reisende er du ansvarlig for å ha et gyldig pass, eventuelle vaksiner og du skal leve opp til hvert lands krav og vilkår for innreise. Du må også informere om eventuelle innreiseformaliteter som gjelder før eller under selve reisen.

For tiden er det ingen restriksjoner i forhold til COVID-19 i Alpene. Hvis dette endrer seg, vil Nortlander sørge for at du som har bestilt en reise får informasjon. Vi anbefaler imidlertid at du alltid følger med på informasjonen fra Utenriksdepartementet om landet du skal reise til.

Pakkereisen er din sikkerhet

Siden Nortlander er medlem av Rejsegarantifonden, kan du være trygg på at hvis for eksempel Nortlander skulle gå konkurs, vil Rejsegarantifonden dekke tap og utgifter som erstatning og hjemsendelse for kunder som har kjøpt en pakkereise fra en dansk turoperatør.

Dette gjør at du kan føle deg trygg når du bestiller en pakkereise. En pakkereise består per definisjon av minst to av disse fire reisetjenestene: transport, overnatting, turistservice (som skipass eller skiutleie) og bilutleie. Setter du sammen reisen selv og kjøper for eksempel hotell, transport, skiutleie og SkiPass på egenhånd, dekkes det ikke av Rejsegarantifonden. I prinsippet er alle Nortlanders reiser pakkereiser.

Refusjon av reisen

Vi refunderer reisens pris dersom Utenriksdepartementet fraråder reisen eller dersom det ikke er mulig for oss å gjennomføre skireisen. Det betyr at du trygt kan bestille skireise nå. Vi lar deg bare reise hvis myndighetene vurderer at det er trygt å reise - ellers får du selvfølgelig pengene tilbake. Utenriksdepartementets vurdering trer i kraft tidligst 14 dager før avreise. Det er for tiden ingen skiområder som Utenriksdepartementet fraråder å reise til.

24-timers guideservice - din lokale rådgiver og din sikkerhet

Vi har skandinaviske skiguider på alle våre skianlegg. De gleder seg til å hjelpe alle våre gjester med service og veiledning, samt gode råd og tips på skireisen. Guidene våre bor på skianlegget, så de kjenner skiområdet, landsbyen, hotellene, restaurantene og de beste afterski-stedene. De vet også hvor legen er, hvor man kan kjøpe mat – og hvis vi igjen trenger å bekymre oss for COVID-19, kan de også hjelpe med reglene. Våre guider kan kontaktes via vår app og på servicetelefonen. Telefonnummeret er i appen. Les mer om vår guidetjeneste her.

Spørsmål?

Hvis du har spørsmål eller bekymringer, er du alltid velkommen til å ringe oss på +45 70 10 50 95.

Vi gleder oss til å se deg i Alpene i vinter!

Forsikring før og under reisen

Har du ikke forsikring, kan turen fort bli en dyr fornøyelse selv om du har kjøpt en pakkereise. Vi anbefaler alle våre gjester å tegne både avbestillingsforsikring og reiseforsikring. På denne måten kan du trygt bestille og dra på skiferie med forsikring som dekker både sykdom før avreise og hvis uhellet skulle skje under skireisen.

Avbestillingsforsikring - sikkerhet før skireisen

Du kan legge til avbestillingsforsikring når du bestiller en reise eller før du betaler påmeldingsavgiften. Den beskytter deg hvis det plutselig oppstår en uforutsett hendelse før turen som hindrer deg i å delta på den bestilte reisen.

En avbestillingsforsikring gjelder:

  • Hvis du eller noen andre i reisefølget ditt som har avbestillingsforsikring blir rammet av akutt sykdom eller ulykke.
  • Hvis en nær slektning blir akutt syk eller blir utsatt for en ulykke.
  • Hvis boligen din er utsatt for brann eller innbrudd.
  • Hvis turen må kanselleres på grunn av komplikasjoner i svangerskapet.
  • Dersom du som student ikke består eksamen eller på grunn av akutt sykdom ikke kan gjennomføre eksamen og derfor må ta ny eksamen.
  • Hvis du går inn i skilsmisse.
  • Hvis din egen virksomhet blir utsatt for svindel eller ulovlig streik.
  • Hvis du blir sagt opp og skal begynne i et nytt arbeidsforhold tett opp mot avreisedato.

Les mer om avbestillingsforsikring her.

Reiseforsikring - sikkerhet under skireisen

En vanlig misforståelse er at det blå EU-helsetrygdkortet dekker alt på turen, men dessverre er ikke dette hele sannheten. Det blå kortet likestiller deg med en statsborger i landet du er i når det gjelder offentlig behandling hvis du blir syk eller skadet.

Dette betyr at ved annen behandling må dette betales på egen hånd. Det blå kortet dekker heller ikke hjemtransport, eller transport til og fra sykehus, og skiområder er vanligvis ganske langt fra nærmeste offentlige sykehus.

For at du skal føle deg trygg på turen, anbefaler vi på det sterkeste at du tegner reiseforsikring som dekker uventede medisinske kostnader og reisekostnader som kan oppstå på en skireise. Derfor har vi valgt å samarbeide med Gouda Reiseforsikring.

Les mer om reiseforsikring her.

Spesielle regler i Italia

Siden 1. januar 2022 er det obligatorisk å ha en ansvarsforsikring som gjelder for vintersport når du skal på ski i Italia. Ansvarsforsikring kan inngå i din hjemforsikring. Kontakt forsikringsselskapet ditt for mer informasjon. Hvis du ikke har ansvarsforsikring for vintersport, kan du risikere å bli bøtelagt. Dette betyr at hvis du ikke kan presentere forsikringen din i løypene, kan du få en bot på 100-150 EUR og få inndratt heiskortet ditt.

HUSK HJELM: I Italia må alle under 18 år bruke skihjelm når de står på ski, så husk å skaffe deg en skihjelm. Vi anbefaler at du alltid kjører på ski med skihjelm selv om du er over 18 år.

Energisikring - Din prisgaranti

Nortlander tilbyr deg muligheten til å kjøpe en energisikring som er din sikkerhet for prisgaranti. Dette betyr at du etter kjøpet av reisen IKKE påvirkes av noen ekstra prisøkning som følge av for eksempel prisøkninger på flydrivstoff eller valutakursendringer. Kjøp av energisikring gir deg dermed 100% sikkerhet for økonomien på turen. Hvis du ikke har kjøpt energisikring, og hvis prisene på flydrivstoff stiger før avreise, kan du risikere å skulle betale en etterfølgende avgift på opptil 8% av reiseprisen i henhold til EU-direktiv 2015/2302 (avsnitt 21). Energisikring må legges til og betales i forbindelse med bestilling av reisen. Pris for energisikring er 219 kr per person.