Livigno

Fakta

115 km Bakker

33 Heis

40 kmBlå Bakker
55 kmRøde Bakker
20 kmSvarte Bakker

Livigno

Byens høyde 1816 m

Høyeste skikjøring 2796 m

Heiskapasitet 46000 Per/t

Off-pist Ja

Lengste kjøring 5 km

Fun-parkJa

Skikjøring

Barn

Begynnere

Erfarne

Eksperter

Off-pist

Snowboard

Byen

Sjarmerende

After-ski

Shopping

Spisesteder

Skiferie i Livigno Velkommen til Livigno

I denne skibyen slipper restaurant- og hotelleierne å betale toll, og det store skiområdet kan fult ut sammenlignes med andre italienske toppområder. Livigno i Italia er noe for seg selv. 

Livigno ble gjort tollfri for mange skisesonger siden på grunn av sin isolerte beliggenhet. Vi skal faktisk helt tilbake til Napoleons tid, da regjeringen mente at det var synd for en fattig og ensom by som Livigno at innbyggerne måtte betale toll. Livigno er i dag langt fra ensom og bestemt ikke fattig. På en eller annen måte har de klart å beholde den pengebesparende reguleringen til stor glede for alle dem som besøker byen. Den italienske stats mening om saken legger ikke vi oss opp i akkurat nå.

Livigno er hyggelig og avslappende. Byen byr på en ekte italiensk atmosfære med et godt utvalg av restauranter med spennende lokal mat fra Valtelina-områder. Den sjarmerende byen er en harmonisk miks av nytt og gammelt, og byr på gode shopping-muligheter til en snøfri dag. Kan du derimot ikke få nok av snøen, så kan du glede deg over at Livigno alltid har nok av den. Her i Livigno er snøstatistikken nemlig helt på topp, akkurat som at solen skinner litt mer enn andre steder. Det betyr at du har gode sjanser til å nyte utsikten i det vakre området, som med sin plassering i et naturreservat også er litt bedre enn andre gode steder.

Løypene på de to fjellsidene Carosello og Mottolino er velpreparerte, og de letteste løypene er konsentrer rundt byen. Det eneste minuset er at de to fjellsidene kun henger sammen med buss. Men hva gjør vell det når resten av Livigno gir deg så mange pluss!

Reiser til Livigno

Hotellkart

AccommodationTypes