Alpe d´Huez

Faktaboks

250 km Bakker

81 Heis

110 kmBlå Bakker
79 kmRøde Bakker
61 kmSvarte Bakker

Alpe d´Huez

Byens høyde 1860 m

Høyeste skikjøring 3330 m

Heiskapasitet 90000 Per/t

Off-pist Ja

Lengste kjøring 16 km

Fun-parkJa

Skikjøring

Barn

Begynnere

Erfarne

Eksperter

Off-pist

Snowboard

Byen

Sjarmerende

After-ski

Shopping

Spisesteder

Skiferie Alpe d'Huez "Skinner ikke solen i Alpe d´Huez, så er det kun fordi det er natt"

Byens gamle motto er ikke langt fra sannheten. Alpe d´Huezz har lenge toppet den offisielle solstatistikken over skidestinasjonene i Alpene. Så til deg som elsker skikjøring under en knall blå himmel, så finnes det neppe en bedre skidestinasjon- du får dekket både behovet for snø og sol på en og samme skiferie.

På Ski i Alpe d´Huez

Skiområdet rundt Alpe d´Huez er bygget opp helt genialt slik at skikjørere på alle nivå skal kunne ta del i gleden. Det 249 km store området ”Les Grandes Rousses” er bygget opp slik at alle løypene som passer for nybegynnere utgår direkte fra byen. De større utfordringene for ekspertene ligger derimot lengre ut i området. Uansett om du foretrekker svarte eller blå løyper, så starter skidagen på det enorme platået rett utenfor byen- du kan altså komme deg raskt og lett til og fra bakkene dersom du trenger en pause.

Fra platået starter skieventyret i 1800 meters høyde, og fortsetter til toppen ”Pic Blanc” på 3330 meters over havet. Man trenger ikke å ha god fantasi for å forstille seg utsikten herfra. Her får man virkelig tatt inn over seg Alpenes majestetiske storhet- på dager med god utsikt kan til og med se Mont Blanc.

Europas lengste

Fra Pic Blanc har du både svarte, røde og blå valgmuligheter når du skal kjøre ned. ”Le Tunnel” fører deg nedover fjellsiden og ut på den siden man kan kalle hardcore skikjøring. Rett etter tunnelen går det bratt ned. Foretrekker du heller blå og røde løyper kan du ta heisen over fjellet. Herfra går det mer jevnt ned mot byen.

Du kan også velge den 18 kilometer lange ”Sarenne” løypen- Europas lengste svarte løype. ”Sarenneturen”, som løypen ofte blir kalt, tar deg med nedenfor byen hvor du kan ta heisen tilbake til Alpe d´Huez by.

En sjarmerende og barnevennlig skiferie

Destinasjonen har et fantastisk og levende byliv som både er tiltalende for skikjørere som elsker fest, og dem som gjerne vil slappe av og nyte hverandres selskap.

 

Når du er på skiferie i Alpe d´Huez vil du oppleve den autentiske sjarmen i den gamle bydelen. Her er husene bygget i tre og stein. Den moderne bydelen derimot byr på fantastiske handlemuligheter med et stort shoppingsenter. Her kan du blant annet få kjøpt badebukser slik at du kan ta en svømmetur i byens oppvarmede basseng. 

Byen er mye mer enn bare skikjøring og Tour de France- den avslappende atmosfæren, de gode restaurantene og alle mulighetene for aktivitet utenfor byen gjør Alpe d´Huez perfekt til hele familien. Dere kan ta en pause fra skikjøringen med å blant annet besøke byens skøytebane eller ”Palais des Sports”, som er byens store sportssenter. Her flyr tiden av sted med blant annet svømmehall, tennis, badminton og klatrevegg. 

Afterski

Årets nyhet er La Folie Douche, som er kjent fra Val d´lsere og Val Thorens for sin festlige afterski oppe i terrenget. Her holder Nortlander naturligvis til helt til solen går ned og man må løpe det siste stykket ned til byen.

Din neste skiferie

Det er selvfølgelig mange grunner til at den neste skiferien burde gå til Alpe d´Huez- skiområdet er tilpasset skikjørere på alle nivå, og byen byr på mange aktiviteter utenfor bakke til dere med små barn eller familiemedlemmer. Alpe ´Huez er dessuten også en sjarmerende og levende by med et bredt utvalg av restauranter, hyggelige barer og diskotek.

 Det er mange grunner til å dra til Alpe d´Huez, men den viktigste er selvfølgelig din egen.

Ha en god skiferie!

Med vennlig hilsen

Nortlander

Reiser til Alpe d'Huez

Finn hotell i Alpe d´Huez

AccommodationTypes