Fly

Flyreiser til Frankrike, Italia og Østerrike Fly med Nortlander

Markedets beste flyprogram 

Vi tilbyr markedet største og beste flyprogram, og flyr med moderne og komfortable fly fra anerkjente flyselskap. Velg mellom middagsfly med avgang lørdag ettermiddag, og hjemkomst lørdag sent på ettermiddagen (6 skidager- men tidlig ankomst/avreise til/fra reisemålet), eller kveldsfly med avgang lørdag kveld og hjemkomst omkring midnatt (7 skidager- men sen ankomst til reisemålet).

Respekterte samarbeidspartnere

Vi bruker anerkjente flyselskap til alle charterflyene våre som utgjør 99% av alle flyvningene. SAS, Danish Air Transport (DAT), Malmö Aviation (BRA) og Atlantic Airways, som alle flyr med moderne jet-fly. På enkelte flygninger benytter vi også Easyjet og Norwegian rutefly til Geneve og Grenoble. Ombord på de fleste flyene kan det kjøpes lette måltid og drikkevarer.

Kun transport

Du kan på alle avgangene våre kjøpe flybillett eller busstransport til en av våre destinasjoner. Plasser kan naturligvis bestilles på telefon 81 55 21 75 eller online her på siden.

Transport

I alle fly-pakkeprisene hvor det minimum inngår fly+opphold, er busstransport fra flyplassen-destinasjonen alltid inkludert i prisen for reisen, med mindre det selv er valgt fra. Kjøper du kun flybillett kan busstransporten kjøpes separat. Flyene ankommer fra flere flyplasser i Skandinavia hvor guidene våre vil ta dere i mot. Fra flyplassen foregår transporten videre i transportbussene til deres valgte destinasjon. Da transportbussene (som er røykfrie) betjener flere ankomne fly, må det beregnes en ventetid på ca. 30-50 minutter. Det er ikke alltid en guide med på transportbussen, men ved ankomst til destinasjonen vil dere bli møtt av guidene våre som videre vil hjelpe dere med innkvarteringen.

Korte skiturer og helgeturer med fly 

Sist med ikke minst så tilbyr vi også korte ”skiferier”, med avgang tirsdag/onsdag til lørdag, og lørdag til tirsdag/onsdag. Dette gir 3 og 4 hele dager på ski. Ingen andre reiseselskaper gir så mange valgmuligheter.

Hvem flyr vi med?

Nortlanders flyselskap

Under kan du lese litt om de flyselskapene vi bruker til charterflyene våre, samt hvilken type fly rutene operer med.

Scandinavian Airlines - SAS

SAS er et skandinavisk flyselskap som også utfører charterflygninger. Vi benytter primært fly av typen Airbus A 321 med 198 seter, og A 320 med 168 seter. Disse flyr blant annet fast hver lørdag fra Kastrup til Innsbruck, Chambery og Torino. I høysesongen bruker vi også SAS charterfly av typen Boeing 737.

Skal du fly med SAS, vil flynummeret starte med bokstavene SK.

Atlantic Airways

Atlantic Airways er Færøyenes nasjonale flyselskap. Utover å drive rutetrafikk til og fra Færøyene, som er kjent for å være et av de vanskeligste områdene å fly, er vi så heldige at de også flyr charterfly for oss. Dette har de gjort i mange år. Selskapet bruker typen Airbus A319 som har 144 seter. Skal du fly med Atlantic Airways, vil flynummeret ditt starte med bokstavene RC.

Danish Air Transport - DAT

DAT (Danish Air Transport) er mest kjent for innenriksflyginger i Danmark, men har de siste årene utvidet flyflåten med flere Airbus 320 fly. Skal du fly med DAT, så vil flynummeret ditt starte med bokstavene DX.

EU-regler for væske i håndbagasjen

Fra den 6 november 2006 ble det innført nye regler for mengden av væske som flypassasjerer kan transportere i håndbagasjen. Det skjer ikke endringer i forhold til den innsjekkede bagasjen. EU har vedtatt regler som begrenser mengden av væske som flypassasjerer kan medbringe i håndbagasjen. Reglene gjelder for alle flypassasjerer som reiser fra flyplasser i EU. Du kan ta med følgende: * Væske, gelé, spray- Maks. 100 milliliter- svarende til en desiliter pr. beholder. * Du må gjerne ta med flere beholdere (flasker, bokser, tuber, mv.), men de skal kunne passe i en gjennomsiktig 1-liters pose, som skal være lukket. *Posen skal være mulig å lukke.

Væsker og væskelignende stoffer omfatter gelé, kremer, blanding av flytende og faste stoffer, samt innhold i beholderne under trykk, for eksempel tannkrem, hårgele, drikkevarer, suppe, saft, parfyme, barberskum, solspray og andre stoff med lignende konsistens. Utover dette gjelder også medisin, babymat og væske som du trenger under flyturen.  

Vær oppmerksom på at sikkerhetspersonalet kan be om dokumentasjon for væskens ekthet.

Du må gjerne medbringe væsker i større mengder enn angitt ovenfor i den innsjekkede bagasjen. Les mer på Flyplassens nettside.

Dersom du reiser med innsjekket bagasje bør du pakke eventuelle væsker og toalettmappe i den innsjekkede bagasjen. På den måten slipper du å stresse med håndbagasjen.

Annen informasjon

Regler for bagasje

Regler for bagasje for de enkelte flygningene og flyselskapene står under flytidene til det gjeldene reisemålet- se transportider. Bagasjeregler er også å finne på det endelige reisebeviset. 

 

 

Skitransport

Flyene kan medbringe et begrenset antall ski, og skitransporten må dermed bestilles samtidig som man bestiller reisen. Dette koster kr. 375,- per par ski/snowboard. Skiene pakkes separat og det må ikke være noe annet enn ski i skiposen. Dette vil i så fall bli avvist. Samme regel er gjeldene for støvleposen. Vekten av støvleposen inngår i tillegget for betalt skitransport. Skitransport skal bestilles og betales innen avreise, og skal stå på reisebeviset. Ellers kan de bli avvist ved check-in eller bli godtatt mot et nytt tillegg på opp til 700,- per par, og dette er kun dersom det er ledig plass på flyet. For reiser med rutefly varierer tillegget for skibagasje avhengig av hvilket selskap som flyr ruten. 

 

Check-in

 

Innsjekk åpner 2-3 timer før flyavgangen. Tidsmarginalen er satt for å unngå forsinkelser, og du bør derfor starte innsjekkingen din senest 1.5-2 timer før avgang. Ved innsjekk skal reisebeviset og passet ditt vises, og boardingkort utleveres. Innsjekkingen lukker 1 time før avgang og senere fremmøte fører dermed til at dere mister flyet. 

 

Servering

 

Vi streber kontant etter å sammensette reisene våre slik at du bare skal betale for det du ønsker. Derfor inngår det ingen mat eller drikke ombord på flygningen deres. Det kan kjøpes et lite utvalgt med mat og drikke ombord, men ikke drikkevarer på flygningen med Atlantic Ariways (RC). Av hensyn til allergiske passasjeres, samt hygienekrav, er det ikke tillatt å medbringe egen mat/drikke ombord. 

Forsinkelser

Selvom alle prøver å overholde tidsplanene, kan det dessverre oppstå forsinkelser grunnet vær og lignende. Vi og flyselskapet gjør så mye som mulig for å minske konsekvensene av en eventuell forsinkelse. Du får dessverre ikke erstatning dersom du mister et tilsluttende fly, tog, buss eller andre transportformer. Dette står på egen regning. Taxi og hotellovernattingen etter hjemkomst vil også stå på egen regning. Dersom du har reiseforsikring, kan denne eventuelt dekke slike utgifter. Kontakt ditt forsikringsselskap.