Fly

Flyreiser til Frankrike, Italia og Østerrike Fly med Nortlander

Markedets beste flyprogram 

Vi tilbyr markedet største og beste flyprogram, og flyr med moderne og komfortable fly fra anerkjente flyselskap. Velg mellom middagsfly med avgang lørdag ettermiddag, og hjemkomst lørdag sent på ettermiddagen (6 skidager- men tidlig ankomst/avreise til/fra reisemålet), eller kveldsfly med avgang lørdag kveld og hjemkomst omkring midnatt (7 skidager- men sen ankomst til reisemålet).

Respekterte samarbeidspartnere

Vi bruker anerkjente flyselskap til alle charterflyene våre som utgjør 99% av alle flyvningene. SAS, Danish Air Transport (DAT), Malmö Aviation (BRA) og Atlantic Airways, som alle flyr med moderne jet-fly. På enkelte flygninger benytter vi også Easyjet og Norwegian rutefly til Geneve og Grenoble. Ombord på de fleste flyene kan det kjøpes lette måltid og drikkevarer.

Kun transport

Du kan på alle avgangene våre kjøpe flybillett eller busstransport til en av våre destinasjoner. Plasser kan naturligvis bestilles på telefon 81 55 21 75 eller online her på siden.

Transport

I alle fly-pakkeprisene hvor det minimum inngår fly+opphold, er busstransport fra flyplassen-destinasjonen alltid inkludert i prisen for reisen, med mindre det selv er valgt fra. Kjøper du kun flybillett kan busstransporten kjøpes separat. Flyene ankommer fra flere flyplasser i Skandinavia hvor guidene våre vil ta dere i mot. Fra flyplassen foregår transporten videre i transportbussene til deres valgte destinasjon. Da transportbussene (som er røykfrie) betjener flere ankomne fly, må det beregnes en ventetid på ca. 30-50 minutter. Det er ikke alltid en guide med på transportbussen, men ved ankomst til destinasjonen vil dere bli møtt av guidene våre som videre vil hjelpe dere med innkvarteringen.

Korte skiturer og helgeturer med fly 

Sist med ikke minst så tilbyr vi også korte ”skiferier”, med avgang tirsdag/onsdag til lørdag, og lørdag til tirsdag/onsdag. Dette gir 3 og 4 hele dager på ski. Ingen andre reiseselskaper gir så mange valgmuligheter.

Hvem flyr vi med?

Nortlanders flyselskaper

Nedenfor kan du lese litt om flyselskapene vi bruker på charterrutene, hvilken flytype rutene har, og aktuelle regler for hvert flyselskap.

Vær oppmerksom på at det er bagasjereglene for selskapet som har lavest tillatte bagasjevekt som gjelder hvis du reiser med flere flyselskaper i skiferien.

Scandinavian Airlines - SAS

SAS er et skandinavisk flyselskap som også har charterruter. Vi bruker vanligvis fly av typen Airbus A 321 med 198 seter og A 320 med 168 seter, som flyr fast hver lørdag fra Kastrup til Innsbruck, Chambery og Torino. I høysesongen bruker vi også SAS charterfly av typen Boeing 737.
Hvis du skal fly med SAS, begynner flynummeret med bokstavene SK.

Innsjekk

Når du flyr med SAS Charter og har forhåndsbestilt sitteplasser, kan du sjekke inn på nett fra 14 til 4 dager før avreise. Det kan gjøres her: www.secure.paxport.net/shop/sas/

Du kan også sjekke inn på flyplassen, innsjekk åpner 2 timer før avreise. Du må være innsjekket senest 1 time før avreise. Vi anbefaler at du møter opp på flyplassen i god tid. 

Du sjekker inn med pass og reisebevis på flyplassen.

Bagasje

Du kan ta med 1 kolli bagasje på maksimalt 15 kg samt 5 kg håndbagasje (55x40x23 cm). Alt i tillegg til dette blir avvist. Du kan ta med skistøvler som håndbagasje så lenge de overholder reglene for mål og vekt.

Barn under 2 år kan ta med 10 kg innsjekket bagasje, men ikke håndbagasje. Hvis du reiser med barn under 2 år, kan du også ta med én barnevogn på maksimalt 10 kg uten ekstra kostnader. Det må ikke pakkes noe i barnevognen, og du må sørge for å pakke inn vognen for å unngå skader. 

Skitransport

Du må bestille skitransport på forhånd. Skitransport inneholder en skibag med et par ski og staver, samt en støvelbag med et par støvler og én hjelm. Til sammen må ikke dette overstige 12 kg. Husk at det kun er tillatt med et par ski i hver skibag. Det er begrenset med plass for ski på flyet, så sørg for å bestille skitransport i god tid.

SAS Charter aksepterer ikke multibagger.

Måltider

Det kan kjøpes mat tur/retur for DKK 195, -. Dette må bestilles senest 8 dager før avreise. I tillegg kan et lite utvalg av snacks og drinker kjøpes ombord på flyet.

Sitteplass på flyet

Du kan reservere seter på flyet mot betaling fra 120 dager og frem til 72 timer før avgang. Du bestiller på: www.secure.paxport.net/shop/sas/

SAS EuroBonus:

EuroBonus-poeng kan ikke tjenes på charterruter med SAS.

Atlantic Airways

Atlantic Airways er Færøyenes nasjonale flyselskap. I tillegg til å drive rutetrafikk til og fra Færøyene, som er kjent som et av de vanskeligste områdene å fly til, er vi så heldige at de også har charterruter til oss og har hatt det i mange år. Selskapet bruker fly fra Airbus A319 med 144 seter.

Skal du fly med Atlantic Airways, starter flynummeret med bokstavene RC. 

Innsjekk

Innsjekk åpner 2 timer før avreise. Du må være innsjekket senest 1 time før avreise. Vi anbefaler at du møter opp på flyplassen i god tid. Du sjekker inn med pass og reisebevis på flyplassen.

Bagasje

Du kan ta med 1 kolli bagasje på maksimalt 15 kg samt 5 kg håndbagasje (55x40x23 cm). Alt i tillegg til dette blir avvist. Du kan ta med skistøvler som håndbagasje så lenge de overholder reglene for mål og vekt.

Barn under 2 år kan ta med 10 kg innsjekket bagasje, men ikke håndbagasje. Hvis du reiser med barn under 2 år, kan du også ta med én sportsvogn på maksimalt 10 kg uten ekstra kostnader. Det må ikke pakkes noe i sportsvognen, og du må sørge for å pakke inn vognen for å unngå skader. 

Skitransport

Du må bestille skitransport på forhånd. Skitransporten inneholder en skibag med et par ski og staver, samt en støvelbag med et par støvler og én hjelm. Til sammen må ikke dette overstige 12 kg. Husk at det kun er tillatt med et par ski i hver skibag. Det er begrenset med plass for ski på flyet, så sørg for å bestille skitransport i god tid.

SAS Charter aksepterer ikke multibagger.

ABS Lavineryggsekk

Det er tillatt å ta med én lavineryggsekk per person, som inneholder en patron med komprimert luft i div. 2.2. Ryggsekken kan også være utstyrt med en pyroteknisk utløsningsmekanisme som inneholder under 200 mg netto av div. 1.4S. Ryggsekken må være pakket slik at den ikke kan aktiveres utilsiktet, og ryggsekkens airbagger må ha trykkutløsningsventiler. Atlantic Airways krever at lavineryggsekken er spesialgodkjent.

Hvis du vil ta med ABS lavineryggsekk, må du kontakte Atlantic Airways senest 7 hverdager før avreise.

Måltider

Det serveres ikke måltider ombord.

Sitteplasser på flyet

Du kan reservere seter på flyet mot betaling fra 60 dager og frem til 48 timer før avreise. Du bestiller på: www.secure.paxport.net/shop/atlanticairways/

Transfer

I skiferiens pris er transfer inkludert til og fra destinasjonen (gjelder ikke ved kjøp av kun flybillett). I tillegg til transfertiden som du finner på reisebeviset, må du regne med tid på flyplassen til utlevering av bagasje mm, og evt. ekstra ventetid på transferbussen siden vi har flere fly som ankommerog koordinerer busstransfer etter dette. 

Billett

Husk på reisebeviset, det og passet ditt er billetten ved innsjekk.

Malmö Aviation - BRA 

Innsjekk

Innsjekk åpner 2 timer før avreise. Du må være innsjekket senest 1 time før avreise. Vi anbefaler at du møter opp på flyplassen i god tid. Du sjekker inn med pass og reisebevis på flyplassen.

Bagasje

Du kan ta med 1 kolli innsjekket bagasje og 1 kolli håndbagasje (55x40x23 cm). Til sammen må dette maksimalt ikke overstige 20 kg, og håndbagasjen må ikke veie mer enn 8 kg. Alt i tillegg til dette blir avvist.

Barn under 2 år kan ikke ta med bagasje – verken innsjekket eller håndbagasje. Det kan tas med én barnevogn på maksimalt 20 kg uten ekstra kostnader. Barnevognen må ikke inneholde bagasje. Barnevognen må pakkes inn for å unngå skader. 

Måltider

Det kan kjøpes et lite utvalg snacks og drikkevarer ombord på flyet.

Sitteplasser på flyet

Du kan reservere seter på flyet mot betaling fra 120 dager og frem til 6 dager før avreise. Du bestiller på: www.secure.paxport.net/shop/bra/.

Danish Air Transport - DAT

DAT er mest kjent for innenlands flyvninger i Danmark. Selskapet, som har hovedkontor på Jylland, har i de siste årene utvidet flyflåten med flere Airbus 320-fly, som er de flyene vi bruker. Hvis du flyr med DAT, starter flynummeret med bokstavene DX.

Innsjekk

Innsjekk åpner 2 timer før avreise. Du må være innsjekket senest 1 time før avreise. Vi anbefaler at du møter opp på flyplassen i god tid. Du sjekker inn med pass og reisebevis på flyplassen.

Bagasje

Du kan ta med 1 kolli bagasje på maksimalt 15 kg og 5 kg håndbagasje (55x40x23 cm). Alt i tillegg til dette blir avvist. Du kan ta med skistøvler som håndbagasje så lenge de overholder reglene for mål og vekt.

Barn under 2 år kan ta med 5 kg håndbagasje og én barnevogn eller sportsvogn i en godkjent Airshells-bag.

Skitransport

Du må bestille skitransport på forhånd. Skitransport inneholder en skibag med et par ski og staver, samt en støvelbag med et par støvler. Husk at det kun er tillatt med et par ski i hver skibag. Det er begrenset med plass for ski på flyet, så sørg for å bestille skitransport i god tid.

DAT aksepterer ikke multibagger.

Måltider

Det kan kjøpes et lite utvalg snacks og drikkevarer ombord på flyet.

Sitteplasser på flyet

Du kan reservere seter på flyet mot betaling fra 120 dager og frem til 48 timer før avreise. Du bestiller på: www.secure.paxport.net/shop/dat/

Austrian Airlines

Innsjekk

Hos Austrian Airlines kan du sjekke inn på nett 24 timer før avreise. Det kan du gjøre her: www.myholiday.austrian.com/en/information/web-check-in.html

På flyplassen åpner innsjekk 2 timer før avreise, og du må være innsjekket senest 1 time før avreise. Vi anbefaler at du er på flyplassen i god tid. Husk pass og reisebevis. 

Bagasje 

1 kolli bagasje på maks. 20 kg per person + 5 kg håndbagasje (55x40x23 cm). Alt i tillegg til dette blir avvist. Du kan pakke skistøvler i håndbagasjen så lenge de overholder reglene for vekt og mål.

Barn under 2 år kan ta med 1 kolli innsjekket bagasje, men ikke håndbagasje, samt én sportsvogn på maksimalt 10 kg. Sportsvognen må være pakket inn for å unngå skader.

Måltider

Det serveres en lett rett eller en sandwich på flyet til Alpene.

Sitteplasser på flyet

Du kan reservere seter på flyet mot betaling fra 14 dager og frem til 48 timer før avreise. Du bestiller på: www.myholiday.austrian.com/en/services/seat-reservation.html

Miles & More

Hvis du er medlem av Miles & More kan du tjene Miles på reisen med Austrian Airlines. Du finner mer informasjon her: www.myholiday.austrian.com/en/information/miles-more.html 

Annen informasjon

Regler for bagasje

Regler for bagasje for de enkelte flygningene og flyselskapene står under flytidene til det gjeldene reisemålet- se transportider. Bagasjeregler er også å finne på det endelige reisebeviset. 

 

 

Skitransport

Flyene kan medbringe et begrenset antall ski, og skitransporten må dermed bestilles samtidig som man bestiller reisen. Dette koster kr. 899,- per par ski/snowboard. Skiene pakkes separat og det må ikke være noe annet enn ski i skiposen. Dette vil i så fall bli avvist. Samme regel er gjeldene for støvleposen. Vekten av støvleposen inngår i tillegget for betalt skitransport. Skitransport skal bestilles og betales innen avreise, og skal stå på reisebeviset. Ellers kan de bli avvist ved check-in eller bli godtatt mot et nytt tillegg på opp til 700,- per par, og dette er kun dersom det er ledig plass på flyet. For reiser med rutefly varierer tillegget for skibagasje avhengig av hvilket selskap som flyr ruten. 

 

Check-in

 

Innsjekk åpner 2-3 timer før flyavgangen. Tidsmarginalen er satt for å unngå forsinkelser, og du bør derfor starte innsjekkingen din senest 1.5-2 timer før avgang. Ved innsjekk skal reisebeviset og passet ditt vises, og boardingkort utleveres. Innsjekkingen lukker 1 time før avgang og senere fremmøte fører dermed til at dere mister flyet. 

 

Servering

Vi streber kontant etter å sammensette reisene våre slik at du bare skal betale for det du ønsker. Derfor inngår det ingen mat eller drikke ombord på flygningen deres. Det kan kjøpes et lite utvalgt med mat og drikke ombord, men ikke drikkevarer på flygningen med Atlantic Ariways (RC). Av hensyn til allergiske passasjeres, samt hygienekrav, er det ikke tillatt å medbringe egen mat/drikke ombord. 

Forsinkelser

Selvom alle prøver å overholde tidsplanene, kan det dessverre oppstå forsinkelser grunnet vær og lignende. Vi og flyselskapet gjør så mye som mulig for å minske konsekvensene av en eventuell forsinkelse. Du får dessverre ikke erstatning dersom du mister et tilsluttende fly, tog, buss eller andre transportformer. Dette står på egen regning. Taxi og hotellovernattingen etter hjemkomst vil også stå på egen regning. Dersom du har reiseforsikring, kan denne eventuelt dekke slike utgifter. Kontakt ditt forsikringsselskap.